I efterårsferien var UngNorddjurs, Kulturskolen Norddjurs og Pavillonen værter for Musikstarter Camp Djursland, hvor 40 unge fra Ishøj Ungdomsskole, UngHerning, Syddjurs Ungdomsskole og UngNorddjurs deltog og de fik sig en oplevelse med fuld smæk på musik og fællesskab.

      

 

Musikstarter er 5 dage, hvor de deltagende unge bliver delt ud i forskellige bands. Her er plads til bands der allerede spiller sammen, men man kan også tilmelde sig individuelt, så der bliver skabt nye bands til Musikstarter. Hvert band skal i løbet af ugen komponere deres egen sang og optræde med den til den store afslutningskoncert, der finder sted i Pavillonen torsdag aften. Samtidig har vi på Camp Djursland også en elektronisk musiklinje, hvor der ligeledes komponeres egne tracks.

”Vi har i år haft et stort fokus på den skabende del, hvor de unge selv har skullet komponere musik. Der er noget substans i at det er egne selvskrevne numre, der bliver fremført til koncerten og forhåbentligt de unge har fået nogle gode sangskrivningsmetoder med sig, de kan bruge fremadrettet”, siger Kristian Kjerri Thomsen, der er koordinator for Musikstarter Camp Djursland.

Det er anden gang UngNorddjurs er værtsinstitution for Musikstarter og tilbagemeldingen fra de unge har været meget positiv:

”Det har været den fedeste uge, hvor vi har spillet musik og hygget helt vildt”, udtaler Rasmus Poulsen, der har været med på Musikstarter to gange.

   

Alle er velkomne på Musikstarter uanset musikerfaring. Der er plads til nybegynderen, den meget øvede og ham eller hende der ligger midt i mellem. Det eneste krav er at du har en passion for musik.

Projektet er bygget op omkring to kerneværdier; Flid og fællesskab! Begge var i høj grad i spil i løbet af de 5 dage campen forløb. Det var tydeligt at der blev arbejdet stenhårdt i øvelokalerne hver eneste dag, startende med fælles opvarmning om morgenen og derefter 7-8 timers øvning. I aftentimerne var der masser af hygge med bl.a. jamscene, musikquiz og brætspil i klubben. Hver aften blev afsluttet med et vaskeægte Camp Djursland fænomen, hvor medarbejderne gik rundt i hvert lokale og sang godnatsang – super sjovt og hyggeligt (især for medarbejderne).

Det hele peakede torsdag aften, hvor den store afslutningskoncert fandt sted. Det var her hvert band eller elektroniske act skulle præsentere produktet fra dagene forinden foran et super veloplagt publikum der talte omkring 150. Og hvilken afslutning! Det var nogle super gode og velskrevne sange og tracks der blev fremført og flere af dem sidder stadigvæk fast som ørehængere her et godt stykke tid efter, hvilket må siges at være et kvalitetsstempel – mega godt gået!


 

 

 

 

 

 

På vegne af holdet bag Musikstarter skal der lyde en kæmpe stor tak til I unge der deltog på campen og var med til at gøre den helt og aldeles fantastisk.

Vi glæder os allerede til Musikstarter 2018!