Transport

Jeg kommer kørende i bilen, og busholdepladsen i Allingåbro er fyldt med mennesker og store busser. Nogen er lidt forvirret, hvor er der plads til min bagage, og kan jeg sidde i bus med dem som jeg skal bo med? Alle menneskerne er glade, smiler og den gode stemning og forventninger kan jeg tydeligt mærke.Jeg har hørt meget om Rønbjerg-turen, men det er første gang jeg skal med.

Jeg stiger ud af bilen, og bliver hurtigt mødt af en masse unge mennesker, som er lige så klar til det her som mig. Nogen af dem kender jeg, og nogen af dem har jeg aldrig mødt før.

Mellem busserne danner sig en stor flok af forældre. De sludre lidt, og virker lige så imponerede som mig over at lige nu er vi 380 unge og 16 medarbejdere på vej til Rønbjerg. Det jo helt vanvittigt.

Jeg finder den bus jeg skal med og inden jeg når at se mig om, triller busserne ud fra parkeringspladsen. Forældrene vinker som gale og lynhurtigt bliver der fyret op for musikken i bussen! Lyden af fællessang og duften af pebernødder og sour cream and onion chips breder sig, og jeg kan ikke lade være med at smile og tænke at lige dét her – dét er følelsen af fællesskab.  

 Nu vi på vej, og jeg GLÆDER mig!!


Tobber, 14 år, Grenå Det var rimeligt hyggeligt og chilleren. På vejen hjem havde vi en helt ekstrem hyggelig lang og udfordrende tur - Vi kørte med Fie i en minibus, hvor GPS var bandlyst og vi skulle finde hjem  ved hjælp af kort og hukommelse. 

Ida, 14 år, Trustrup Det var bare super duper nice! 

Simone 14 år, Trustrup Turen hjem var mega hyggelig! Busserne til Rønnern var mega luksus og vi snakkede og hyggede os hele vejen. 

Louise, 14 år, Grenå Transporten var ikke så god op til Rønnern, men på vej hjem var den top! 


 Hytterne

Jeg stiger ud af bussen. Alle leder efter deres bagage iblandt busserne. De såkaldte hytteformænd, går med kurs mod lederhytten. Her skal de hente nøglekoder til deres hytter. Jeg går selv lidt forvirret rundt. Jeg kan ikke finde hytten. Efter 5-10 minutters gåtur finder jeg den rigtige. Jeg smider mine ting og nu er jeg klar til at komme ud og møde en masse nye mennesker.

Jeg går rundt blandt hytterne. De er allerede invaderet af bagage og mennesker. De fleste er allerede ude at besøge naboerne og tjekke stedet ud. Det er allerede blevet ret mørkt, så jeg syntes det er lidt svært at finde rundt. Der er hyggeligt i hytterne. Klokken er ved at være 18.30, så de fleste er begyndt at lave aftensmad og pakke det sidste ting ud. Mange spiser nem aftensmad, pølsehorn, frysepizza, nudler eller toast.

Hytterne er meget praktisk lavet, men jeg syntes alligevel ikke de virker små. Der er sengepladser til alle, men to skal sove på sovesofa i stuen. Her er et lille fjernsyn og et brugbart køkken. Egentlig alt hvad man skal bruge, når man er på weekend i Rønbjerg.


Ida, 14 år, Trustrup Det var mega hyggeligt, undtagen når Tobias oversked toilettet og det stank i hele hytten! Alle vinduer og døre måtte åbnes og vi var ved at brække os af grin! Hytterne er et fedt sted at være. 

Tobber, 14 år, Grenå Lorten lugtede ikke så slemt....

Simone 14 år, Trustrup Jeg havde en mega god hytte og vi havde det super hyggeligt. Men Tobias sked hele tiden, så der stank bare forfærdeligt. Ellers var det kanon! 

Louise, 14 år, Grenå Jeg havde en super god hytte. Vi var lidt mere en hygge-hytte - uden drenge. Det var lækkert at slappe af med sine veninder. 


 Diskodronninger og badenymfer

 Så blev kl. 20.00 og vandland er åben, kun for UngNorddjurs. Jeg har pakket mit badetøj og jeg følger med strømmen mod vandlandet. Jeg kan hurtigt spotte lyden af musik forude. Der er DJ Fuhrmann der spiller op til disko, i vandlandet.

 Lys og lyd er max lækkert, og da jeg er færdig i omklædningen fryser jeg en smule, og skynder mig derfor ned i varmtvandsbassinet. Det var et dumt sted at starte, og jeg fortryder det virkelig meget, for jeg skal selvfølgelig også videre i de andre bassiner, og her virker vandet pludselig unormalt koldt.

 Jeg beslutter mig for at svømme udenfor, her regner det og det er virkelig koldt og blæser rigtig meget, så det var en god ide jeg havde fået, for nu er det lækkert at komme ind i varmen igen. Jeg svømmer lidt rundt, og går videre ind i det kolde vand. Her er stor vandforhindringsbane, og det er virkelig sjovt at se de forskellige metoder folk bruger til at gennemføre banen med. Herinde bruger jeg egentlig lang tid, og inden jeg når at se mig om er klokken blevet mange. Jeg tager en sidste tur i boblebadet, og skynder mig ud at klæde om.


Tobber, 14 år, Grenå Det var rart der var så mange pæne drenge - det var lige før at man fik en lille bule ;) Fedt badeland med gode ture på forhindringsbanen med Neder og Mads E - maks på tsunami! 

Ida, 14 år, Trustrup Det var hyggeligt og fedt. Mega fedt med de lede sugemærker man kunne få sig i det varmebassin. 

Simone 14 år, Trustrup Det var mega fedt og der var god musik. Det er et godt badeland med mange gode aktiviteter som fx forhindringsbane. 


Høvdingearenaen

Nogen kalder det for sportsnight, men tydeligt var det at høvdingene havde det helt store overtag. Høvdingefar og Høvdingemor var pyntet op til lejligheden og havde i centrum af hallen flere alvorlige opgør mellem diverse høvdingehold. Fodbold var der også gemt nede i det ene hjørne og hockey bag et gigantisk forhæng. 5 timer gik tjept - der var masser af stemning og gang i den. Musikken var god og der var fuld smæk på volumen. En god aften med masser af muligheder for at lave sjove ting med ens venner. Nå ja, der var sat op med stor skærm bag ved volleybanen, så man kunne følge med i Danmark-Irland landskampen - top i orden! 


Tobber, 14 år, Grenå "Høvdingene så knald godt ud! Også var der selvfølgelig lige Steen i sine stramme bukser med en ketcher - MUMS!"

Ida, 14 år, Trustrup "Jeg havde det hyggeligt - det var fedt at se på fodbold, selvom jeg ikke interessere mig for det. Fie var mega lækker høvdinde." 

Simone 14 år, Trustrup Fie og Cliff så mega godt ud! 

Louise, 14 år, Grenå  Høvdingene så forrygende ud! 


Sårn samlet set - er Rønner'n bare en super fed tur,

hvor man hænger ud med sine venner og laver de ting man har lyst til!