Lørdag d. 24. marts åbnede UngNorddjurs dørene for den årlige endagsfestival Track, der er sin 8. af sin slags. Køen til indgangen var lang, da dørene gik op til den 8. udgave af endagsfestivalen Track. Dørene åbnede kl. 14:00 og en stor del af de i alt 650 deltagende unge, var kommet tidligt for at få det hele med. Allerede fra start var der fuld gang i de tre scener. I alt 22 ungdomsacts fra det meste af landet spillede i løbet af dagen. Samtidig med at musikken buldrede derudaf fra scenerne, var det godt gang i en bred vifte af workshops og aktiviteter fordelt rundt på matriklen. Det var f.eks. muligt at prøve sig selv af som DJ, danser, tegner, elektronisk musiker i forskellige workshops. Var man ikke lige til nogle af de workshops, kunne man underholde sig med lasergame, photobooth, bumper balls, hoppepude, zumo-battle eller tage turen i kælderen til ”gys i kælderen” (for de der turde).

I aftentimerne var det mere etablerede artister der tog over på Trackscenen. Kelde, der har været fast DJ de seneste år til Track, satte endnu engang for alvor gang i dansegulvet og så var scenen ligesom sat for FOOL, Skinz og ZK, der var årets artist lineup.

Planlægningen af festivalen har været i gang siden august 2017, hvor tre trackhold har kørt parallelt med hver deres ansvarsområde. Det første hold fra klubberne i UngNorddjurs, har primært planlagt aktiviteterne om aftenen og artistbookingerne. Det andet hold, et valgfagshold på Kattegatskolen i Grenaa, har planlagt aktiviteterne om eftermiddagen, mens det tredje hold, et hold fra juniorklubberne i UngNorddjurs, har taget sig af juniordelen.

”Selve produktet er selvfølgelig vigtigt, men processen og planlægningen er mindst lige så vigtig i vores optik”, fortæller Kristian Kjerri Thomsen, der er koordinator på festivalen og fortsætter: ”Vi vil gerne give de unge muligheder for at prøve sig selv af som eventmagere, så de får et indblik i hvad det kræver at stille en festival op”. Der arbejdes undervejs bl.a. med ideudvikling, fundraising, budgetter og logistik, så forhåbningen er at de unge får nogle værktøjer med sig, de kan gøre brug af fremadrettet og i andre sammenhænge.

Sebastian Olesen, der går i 9. klasse på Kattegatskolen, har både været en del af valgfagsholdet på Kattegatskolen og trackholdet i klubberne: ”Jeg synes det er fedt at være med i processen og at skabe en festival for andre unge, hvor vi har mulighed for at komme med vores ideer til f.eks. aktiviteter og artister”. Samtidig fremhæver han at det bare er fedt at hjælpe til og have et ansvar for at tingene fungerer optimalt.

Der skal fra UngNorddjurs´ side lyde en stor tak til alle frivillige og sponsorer: Statens Kunstfond, Ungdomsringen, Activ Rengøring, RN Sikring, Murerfirmaet Rasmus Jakobsen, Malerfirmaet Tipsmark, Djurslands Bank, Danguitar.dk, Rema1000, Friskfisken og Den Stolte Slagter.

 

Se optagelser fra nogle af koncerterne her!!! 

Se fotos fra dagen her!!!