Siden 1990 har det været en tradition i Ørum Klub at holde et stort musikalsk show i december. Syddjurs Ungdomsskole har i øvrigt samarbejdet tæt med UngNorddjurs om projektet de tidligere år, men er for første gang i år officielt med som arrangør.

Fra 1990 til 2012 har projektet været et karaoke grandprix, hvor de unge fik lov til at stemme på lige præcis den sanger, som de syntes bedst om. I 2013 til 2016 blev der sat band på, som i stedet blev til Live Grand Prix, hvor UngNorddjurs inviterede professionelle musikere og musikanmeldere ind som dommerpanel. Alle de tidligere år har showet altså fungeret som en konkurrence. I år er det dog anderledes; man har nemlig valgt at pille konkurrenceelementet ud.

Tovholder på projektet, Kristian 'Kukke' Thomsen, siger, "Det har vi gjort på baggrund af feedback fra de unge solister og musikere, der tidligere har været en del af Live Grand Prix. De syntes, at det har været underligt, at man den aller sidste aften, til selve showet, pludselig står som konkurrenter, når der gennem hele projektet er så meget fokus på fællesskab. Derfor har de involverede medarbejdere i projektet været i gennem en udviklingsproces og er nået frem til Live Show konceptet, hvor der hele vejen gennem processen- og ikke mindst på selve showaften, er et stort fokus på fællesskabet fremfor en individuel konkurrencedel."

Siden august har forberedelserne til Live Show 2017 været i gang, hvor omkring 40 unge fra både UngNorddjurs og Syddjurs Ungdomsskole knokler hver torsdag og i 4 weekender frem til premieren d. 8. december i Ørum Klub, for at gøre alle de enkle dele til en helhed, ét stort show. De 40 unge er fordelt på 5 forskellige hold, enten som musikere, sangere, dansere, som en del af produktionsholdet, der står for video, billede og lyd eller som en del af konceptgruppen, der har ansvaret for, hvad indholdet af showet skal bestå af, samt den røde tråd der skal holdes gennem showet. Da konkurrencedelen er pillet ud, har vi været nød til at erstatte med et tema, og det tema står i år i 90’ernes tegn, og det strækker sig lige fra alt som Murens fald i '89 og Nelson Mandelas præsidentskab 1994 til boybands og teenagekultur op igennem 90'erne. Vi ser frem til et show med masser af musik, farver og historie.